Fabel inggih punika salah satunggalipun cariyos ingkang ndadosaken kéwan dados tokoh mliginipun[1].

SajarahBesut

Fabel lair wonten ing Yunani abad ke-6 SM. Cerita fabel mlebet kesustraan donya ingkang paling sepuh. penulis pertamanipun inggih punika budak asminipun AEsop. saking riyén fabel sampun dados piranti/perantara ingkang tepat kanggé piwulangan ingkang becik[2].

cathetan sukuBesut

  1. Cerita Fabel Anak (diunduh tanggal 29 September 2012)
  2. Fabel (diunduh tanggal 29 September 2012)