Tuduhaké menu pokok

Faring, saka basa Yunani, pharynx, iku tenggorok utawa kerongkongan. Sebutan iki mligi dianggo ing èlmu kadhokteran.

FungsiBesut

Faring dipigunaaké kanggo piranti ambegan lan pancernaan. Manawa kanggo manungsa, faring uga dipigunaaké kanggo piranti artikulasi suwara.

Priksanana ugaBesut