Filêm kultus utawa filêm kultus klasik mujudake filêm sing dianggêp bangêt narik kawigatène para pênggêmare saèngga nuwuhake basis pênggêmar sing mèmpêr karo pêngikut sèktê.[1][2] Filêm-filêm jinis iki biyasane ngandhut crita sing nyêlênèh utawa ora umum, malah ana uga sing kontroversial, lan ora kudu ngancik status box office.[3][4]

Filêm kultus IndonesiaBesut

Ing Indonesia, filêm kultus akéh-akéh diprodhuksi taun 1980-an. Nalika sêmana, filêm kultus didadèkake sarana kritik sosial marang réjim Orde Baru.[5][6] Filêm-filêm kuwi nganti saiki isih nduwèni pênggêmar nganti tumêkan njaban rangkah, kayata Leak (Mystics in Bali, 1981), Ratu Ilmu Hitam (The Queen of Black Magic, 1981), Perawan di Sarang Sindikat (Virgins from Hell, 1986), Pembalasan Ratu Laut Selatan (Lady Terminator, 1988), lan Bercinta dengan Maut (Dangerous Seductress, 1992).[1]

RèfêrènsiBesut

  1. a b "Ganjil dan Terasa Menyimpang, Itulah Film Cult". Tirto.id. Dijupuk 31 Desember 2019.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. "What Makes a Movie a "Cult" Film?". LiveAbout.com. Dijupuk 31 Desember 2019.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. "Apa itu Cult Movie?". IDSEducation.com. Dijupuk 31 Desember 2019.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. "Cult Films: Part 1". Filmsite.org. Dijupuk 31 Desember 2019.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  5. "The Other Side of Indonesia: New Order’s Indonesian Exploitation Cinema as Cult Films". Cinema Poetica. Dijupuk 31 Desember 2019.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. "Orde Baru Lahir, Lalu Bangkitlah Film Seks, Mistis, dan Sadis". Tirto.id. Dijupuk 31 Desember 2019.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)