Gamelan Sekatèn ya iku gamelan kang dianggep paling gegayutan karo upacara Islam lan dinuga wis ana saka jaman Majapait. Gamelan iki ditabuh nalika pèngetan mijilé Muhammad ing kraton Surakarta lan Yogyakarta. Gamelan iki sepisanan ditabuh ing Kraton Demak, ya iku kagungané Sunan Giri. Gamelan kang ana ing Kraton Surakarta lan Yogyakarta iku tinggalané Sultan Agung Hanyakrakusuma[1].

Cathetan sikilBesut