gedit iku program kanggo nyunting naskah teks sing bisa ngetrapaké UTF-8 ing GNOME lingkungan desktop, Mac OS X lan Microsoft Windows. Kagadhang supaya bisa digunakaké ing panerapan sing luwih umum, gedit ngutamakaké tampilan prasaja lan gampang digunakaké.

gedit
GeditLogo2010.png
Gedit2261.png
gedit 2.26.1 displaying the XHTML coding for this Wikipedia page, including colour-coded syntax highlighting.
PangembangPaolo Maggi
Paolo Borelli
Steve Frécinaux
Jesse van den Kieboom
James Willcox
Chema Celorio
Federico Mena Quintero
Rilis pisanan12 February 1999
Basa pamrogramanC, Python
Sistem operasiCross-platform
BasaEnglish
JenisText editor
LisènsiGNU General Public License
Situs webhttp://www.gnome.org/projects/gedit/