Tuduhaké menu pokok

Gendéra Italia dikenalake wiwit taun 1946 sawisé Italia dadi dina Républik. Gendéra Italia kapérang ing babagan telu warna ya iku abang, putih, lan ijo. Werna gendéra kang dimupangatake ya iku warna Gendéra Perancis. Gendéra kapisanan dimisuwurake déning acara mangsa era Républik Cispadane taun 1796.

Gendéra Italia
Flag of Italy.svg
Informasi Umum
Jeneng negara the Italian Republic
Proporsi 2:3 (war flag 1:1)
Dianggo wiwit 1 January 1948
Desain A vertical tricolour of green, white, and red
Dianggo 111010
Penggango National flag
Rasio 2:3

Uga delengenBesut