Genotipe (ngandut arti "tipe gen") ya iku istilah kang digunakaké minangka nyatakake kaanan genetik ing siji individu utawa golongan individu populasi. Genotipe bisa garujuk tumuju kaanan genetik siji lokus utawa bahan genetik kang digawa déning kromosom (genom). Wujud Genotipe wujud homozigot uatawa heterozigot.Sabanjuré manungsa bisa ngelakokake transfer gen, uga ana istilahhemizigot.

Uga delengenBesut