Georgetown Hoyas ya iku tim atletik pawiyatan luhur kang sacara resmi makili Universitas Georgetown, Washington, D.C. Dhépartemèn Atletik Georgetown dumadi saka 23 tim tingkat universitas priya wanita lan padha tetandhingan ing tingkat Dhivisi I NCAA (Asosiasi Atletik Pawiyatan Luhur Tingkat Nasional) minangka anggota Big East Conference.

Georgetown Hoyas
Logo
Pawiyatan luhurGeorgetown University
KonferènsiBig East Conference
Patriot League (football)
EARC, MAISA
NCAADivision I
Dhirèktur atletikLee Reed
PapanWashington, D.C.
Tim varsitas11 men's, 12 women's,
1 co-ed
Stadhion bal-balan gagrag ASCooper Field
Aréna bal baskètCapital One Arena (men's)
McDonough Gymnasium (women's)
Stadhion bisbolShirley Povich Field
Stadhion sofbolWashington Nationals Youth Academy
Stadhion bal-balanShaw Field
Stadhion lacrosseCooper Field
Aréna liyanéYates Field House
MaskotJack the Bulldog
JulukanThe Hoyas
Lagu bandayudaThere Goes Old Georgetown
Blue and Gray[1]
         
Sana wèbwww.guhoyas.com

TradhisiBesut

 
Tembung "Hoya" iku asalé saka surakan Universitas Georgetown ya iku "Hoya Saxa!".

Tembung "Hoya"Besut

Péhak universitas dhéwé ngakoni yèn ora mangertèni mula buka sajatiné tembung "Hoya" iku saka ngendi.[2] Ananging ing wanci sadurungé taun 1893 utawa malah sadurungé 1891, mahasiswa kang prigel nuturaké basa klasik padha nggabungaké tembung hoia utawa hoya saka basa Yunani lan tembung saxa saka basa Latin, kang sabanjuré dadi unèn-unèn "Hoya Saxa!" ateges "Watu apa!".[3][4] Unèn-unèn iku bisa ngrujuk marang lelabetaning tim bal-balan kang kuwat utawa tim bisbol kang jejuluk "Stonewalls" utawa ngrujuk marang pager watu kang ngubengi kampus.[5] Pastur William McFadden, S.J., minangka pastur ing kampus Yésuit lan panyiar ing Capital One Arena, wis tau ndhébat asal-usul tetembungan iku saka basa Yunani lan Latin.[4]

MaskotBesut

Karoné iku Jack the Bulldog, kang siji ya iku kang wujud maskot asu manganggo kostum lan liyané iku wujud asu urip.

Georgetown nduwèni julukan The Hoyas, nanging Georgetown nduwèni maskot wujud asu ya iku aran "Jack The Bulldog". Manéka warna jinis asu wis tau dianggo maskot déning tim ulah raga wiwit taun 1990-an. Asu jinis terrier bull aran Sergeant Stubby lan Hoya dianggo ing tetandhingan bal-balan nalika taun 1920-an, kang saèmper kaya Great Dane ing taun 1940-an. Nanging ing taun 1951, pawiyatan ngendhegaké cabang bal-balan jalaran mundhaking béya, kang sacara ora langsung uga ngilangaké maskot kang wus misuwur iku.[6]

Lagu bandayudaBesut

Lagu bandayuda Georgetown utawa kang misuwur aran "There Goes Old Georgetown" iku sajatiné lagu gabungan saka telung lagu. Lagu kang paling lawas ya iku "The Touchdown Song" taun 1913 kalawan lirik "Here Go Old Georgetown". Para mahasiswa nggabungaké lagu vèrsi "The Touchdown Song" kalawan lagu "Cheer for Victory" kang ditulis ing taun 1915, lan uga lagu "The Hoya Song" kang ditulis ing taun 1930.[7] Déné ora ana kang ngerti sapa kang wis nulis lagu-lagu iki uga lagu vèrsi kang wis digabungaké.[8]

Ulah raga kang disengkuyungBesut

Universitas Georgetown nduwèni 23 tim ulah raga tingkat universitas, ing antarané ya iku: 11 tim putra, 11 tim putri, lan sak tim gabungan. Ulah raga antar pawiyatan luhur iku dumadi saka:[9]

  • Putri: bal baskèt (1960), dhayung (1975), mlayu lintas désa (1976), hoki lapangan (1960), golf (2001), lacrosse (1975), bal-balan (1991), sofbol (2005), langi lan nyilem (1975), ténis (1960), trèk lan lapangan (1976), lan bal voli (1960)

Tim klebBesut

Universitas Georgetown ngirimaké pirang-pirang tim kleb ulah raga. Wiwit saka kleb ulah raga umum ing universitas, kaya ta ténis uga bal baskèt; nganti ulah raga kang ora umum ing universitas, kaya ta kleb polo banyu putra lan putri uga frisbi pamungkas. Universitas wiwit nyengkuyung tim kleb ing taun 2000. Sanajan ana tim liya, kaya ta Pakumpulan Croquet Universitas Georgetown, nanging Dhéwan Ulah Raga Kleb ing Georgetown nyengkuyung 11 tim kleb putra, 10 putri, lan 3 tim gabungan:

  • Putra: tinju (2008), nyepédhah, hoki ès, bal baskèt, lacrosse (1995), rugbi (1967), bal-balan, frisbi pamungkas, bal voli, polo banyu (1993), triatlon (2005)
  • Putri: sekuas (2008), polo banyu, bal baskèt, hoki lapangan, lacrosse, rugbi (2000), bal-balan (2001), frisbi pamungkas, bal voli, tinju
  • Gabungan: jaranan, bal rakèt (2007), ténis (2004), mènèk (2010)

Dhirèktur atletikBesut

Ing 11 Mèi 2009 diwiwitiné panlusuran kanggo kalungguhan dhirèktur sawisé Bernard Muir ninggalaké kalungguhané minangka Dhirèktur Dhépartemèn Atletik. Banjur Daniel R. Porterfield, Wakil Présidhèn Sénior kanggo Pangembangan Strategis ing 3 Juni 2009 wiwit mengku kalungguhan Dhirèktur Atletik. Sawisé iku Lee Reed nerusaké kalungguhan iku wiwit 15 April 2010.

Nama Taun[10]
Charles R. Cox 1914–1920
Vincent S. McDonough 1920–1924
Lou Little 1924–1930
H. Gabriel Murphy 1930–1941
Rome F. Schwagel 1941–1942
Joseph T. Gardner 1942–1943
John J. Kehoe 1943–1944
Jack Hagerty 1946–1947
Rome F. Schwagel 1947–1949
Jack Hagerty 1949–1969
Robert H. Sigholtz 1969–1972
Francis X. Rienzo 1972–1994
Joseph C. Lang 1994–2004
Adam Brick 2004–2005
Bernard Muir 2005–2009
Daniel R. Porterfield 2009–2010
Lee Reed 2010–present

KajuwaranBesut

1984 Kajuwaran Bal Baskèt Putra NCAA

Kajuwaran tim NCAABesut

Georgetown wis tau menang ing 3 kajuwaran nasional tim Dhivisi 1 NCAA:

  • Putra (2)
    • Bal baskèt (1): 1984
    • Bal-balan (1): 2019
  • Putri (1)
    • Mlayu lintas désa (1): 2011

Kajuwaran indhividhu NCAABesut

Georgetown wis menang ing 23 kajuwaran nasional indhividhu Dhivisi 1 NCAA:

  • Golf - Putra - 2 kajuwaran nasional NCAA - Maurice McCarthy Jr. (1928) lan John Burke (1938)
  • Mlayu lintas désa - Putra - 1 kajuwaran nasional NCAA - Charles Capozzoli (1952)
  • Trèk lan lapangan - Outdoor - Putra - 8 kajuwaran nasional NCAA
  • Trèk lan lapangan - Outdoor - Putri - 1 kajuwaran nasional NCAA
  • Trèk lan lapangan - Indoor - Putra - 6 kajuwaran nasional NCAA
  • Trèk lan lapangan - Indoor - Putri - 5 kajuwaran nasional NCAA

Georgetown uga wis menang sak kajuwaran nasional indhividhu Dhivisi 1 NCAA:

Sajroning budaya populèrBesut

Kanthi kababaring tim bal baskèt putra Georgetown ing taun 1980-an, Hoyas malih dadi sangsaya kagayut klawan komunitas kulit ireng ing Amerikah Sarékat lan mliginé ing laladan Washington DC.[11] Tundhoné Georgetown dadi sumbering inspirasi kanggoné karya-karyané para juru kagunan Afrika-Amérika, kalebu She Gotta Have It karyané Spike Lee[12], Aquemini karyané Outkast[13], lan Kingdom Come karyané Jay-Z[14].

RujukanBesut

  1. Cithakan:Cite manual
  2. "The Hoya: A Brief History | Georgetown University Library". www.library.georgetown.edu. Retrieved 2020-01-23.
  3. "HoyaSaxa.com: Georgetown Traditions". www.hoyasaxa.com. Retrieved 2020-01-23.
  4. a b "Fact or Fiction? Mythbusting Hoya History with the University Archives | Georgetown University Library". www.library.georgetown.edu. Retrieved 2020-01-23.
  5. "What is a Hoya?". Georgetown University Athletics (in Inggris). Retrieved 2020-01-23.
  6. "The Dogs of Georgetown | Georgetown University Library". www.library.georgetown.edu. Retrieved 2020-01-23.
  7. "HoyaSaxa.com: Georgetown Traditions". www.hoyasaxa.com. Retrieved 2020-01-23.
  8. Studwell, William E. (William Emmett), 1936-2010.; Schueneman, Bruce R., 1955- (2001). College fight songs. New York: Haworth Press. ISBN 0-7890-0665-0. OCLC 48074780.CS1 maint: multiple names: authors list (link)
  9. "GEORGETOWN OFFICIAL ATHLETIC SITE - Staff Directory". web.archive.org. 2010-05-15. Retrieved 2020-01-23.
  10. "Hoya Saxa Magazine" (PDF). Georgetown University. January 2006. Retrieved December 18, 2009.
  11. "The Passion of Patrick Ewing | Washingtonian (DC)". Washingtonian (in Inggris). 2018-01-14. Retrieved 2020-01-23.
  12. Latham, Brandon; Latham, Brandon (2014-07-03). "Spike Lee, Fashion Icon? The Famed Director Talks About How He Reflects Pop Culture in His Films". IndieWire (in Inggris). Retrieved 2020-01-23.
  13. "Rosa Parks Lyrics". www.lyrics.com (in Inggris). Retrieved 2020-01-23.
  14. "The Prelude Lyrics". www.lyrics.com (in Inggris). Retrieved 2020-01-23.