Tuduhaké menu pokok

Tembung gnome gegandhèngan karo tembung “gnomus” (basa Latin). Ana kalané dipadhakaké karo tembung “gnossis” (basa Yunani), sing artiné ngèlmu, nanging asal tembung sing luwih pas ya iku “genomos”, sing artiné sing ndunungi jeron lemah. Gnome bisa magepokan karo: