Gongan iku selang wektu unine swara gong utawa kelompok gong (kempyang, kethuk, kempul lan kenong). Selang wektu iki béda - béda , bisa pirang detik nganti pirang menit miturut irama uga tempo tembange.

Gongan sing paling dawa selang wektune ya iku gongan saka swara gong ageng.