Gréja Gothem

Gréja Gothem (basa Swèdhen: Gothems kyrka) iku sawijining gréja abad Tengahan ing Gothem, Pulo Gotland, Swèdhen. Gagragé Gotik, lan gréja iki sabagéan gedhé ora diowahi wiwit abad kaping 14. Papané ana ing Kabiskopan Visby.

Gréja Gothem saka jaba

SujarahBesut

 
Sawangan interior

Gréja Gotik sing saiki iki ana, katoné terusané gréja loro sing sadurungé tau ana. Sing kapisan iku gréja cagak utawa yèn ora gréja kayu, sing ing tembé diganti mawa gréja watu agagrag Romanesque. Olèhé mbangun ulang gréja ing wujudé sing saiki iki dilakoni nalika antara awal abad kaping 13 lan tengahé abad kaping 14. Gréja iki asliné bisa waé dibangun kanggo ngladèni sawijining pakebonan gedhé. Sawisé rampung dibangun ing abad kaping 14, gréjané nganti sepréné akèhé orang diowahi.[1][2]

ArsitèkturBesut

Gréjané ndarbèni menara dhuwur rampung sing ngandhut loncèng siji, sing dibangun déning bèngkèl bangunan Gotik mawa Notname (jeneng darurat) Egypticus, sing aktif ing Gotland nalika mangsa 1330-1380.[3] Kubah ing langit-langit iku binagi loro déning cagak siji, lan papan kur itu mungkasi ing apsis. Nalika direstorasi ing dasawarsa 1952-an, lukisan témbok saka abad Tengahan ditemokaké manèh. Saiki iki kabèh dadi ndominasi interioré gréja. Kerepé sabagéan didhésain minangka imitasi karpèt lan karpèt témbok,

GladriBesut

JabaBesut

JeroBesut

RéferènsiBesut

  1. Andrén, Anders (2011). Det medeltida Gotland : en arkeologisk guidebok (ing basa basa Swèdhen). Lund: Historiska Media. pp. 185–187. ISBN 978-91-85873-83-8.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. Lagerlöf, Erland (1973). Lagerlöf, Erland (ed.). Gotlands kyrkor (ing basa basa Swèdhen). Uddevalla: Rabén & Sjögren. pp. 151–153. ISBN 9129410355.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. Roosval, Johnny (1911) Die Kirchen Gotlands, ein Beitrag zur mittelalterlichen Kunstgeschichte Schwedens (Leipzig : E.A. Seeman)

Pranala njabaBesut