Grappa

Grappa minangka omben-omben alkohol: brendi, nganggo pomace adhedhasar anggur sing asale saka Italia sing ngemot 35 nganti 60 persen alkohol kanthi volume (bukti 70 nganti 120 AS). Grappa sacara tradisional diproduksi ing Italia Lor lan Yunani lan uga akeh dikonsumsi ing papan kayata Argentina, Bulgaria, Georgia ( Chacha (brendi) ), Uruguay lan Galicia (sing luwih dikenal kanthi jeneng Spanyol orujo utawa aguardiente ).Rasa grappa, kaya anggur, gumantung saka jinis lan kualitas anggur sing digunakake, uga spesifikasi proses distilasi. Grappa digawe kanthi nyaring kulit, pulp, wiji, lan batang (yaiku, pomace ) sing ditinggalake saka winemaking sawise nutug anggur. Originally digawe kanggo nyegah sampah kanthi nggunakake turahan kasebut. A ngombe padha, dikenal minangka acquavite d'uva, digawe dening distilasi kabèh kudu .

Gelas grappa