Gumun

Gumun yaiku emosi sing sebanding kaget yen wong rumangsa nalika ngrasakake kedadeyan langka utawa ora dikarepake (nanging ora ngancam). Sejarah kasebut wis dianggep minangka aspek penting ing alam manungsa, khusus digandhengake karo rasa penasaran lan dorongan eksplorasi intelektual.[1] Gumun asring dibandhingake karo emosi kaget utawa heran [2] nanging rasa kaget tegese rasa wedi utawa ngajeni tinimbang bungah.

Gambar kanti irah-irah I wonder...,. (1978)

RujukanBesut