Guns N' Roses (GNR) kelompok musik hard rock saka Amérikah Sarékat kang wiwit kondhang ning akir taun 1980-an lan awal 1990-an, grup musik iki kondhang amarga albume ning taun 1987 Appetite for Destruction lan sawisé iku ngrilis album Use Your Illusion I lan Use Your Illusion II, Anggotané Axl Rose mantan vokalis Hollywood Rose lan Tracii Guns kang mantan gitaris L.A Guns.[2] Albumé kang pisanan APPETITE FOR DESTRUCTION dirilis ning taun 1987.[2] Album iki laris amarga single-single kaya ta Welcome to the Jungle, Sweet Child o' Mine, lan Paradise City.[2]

Guns N' Roses
Gunsnroses live in hamilton canada.jpg
Pratélan latar wuri
SakaLos Angeles, California, Amerik Serikat
GénreHard rock
Mangsa akarya1985-sekarang
LabèlGeffen, UZI Suicide
Sing magepokanHollywood Rose, Buckethead, L.A. Guns, Cinderella, Slash's Snakepit, Velvet Revolver, Sixx:A.M.
Sana jaringanwww.gunsnroses.com
AnggotaAxl Rose
Dizzy Reed
Tommy Stinson
Chris Pitman
Richard Fortus
Ron "Bumblefoot" Thal
Frank Ferrer
DJ Ashba[1]
Tilas anggotaLihat: #Mantan

Albumé kang kaping loroné judhulé GN'R LIES ora patiya populer tinimbang album-album sadurungé, single kang diunggulaké Patience ora bisa anggawe masarakat ngremeni.[2] Nanging, dobel album USE YOUR ILLUSION I lan USE YOUR ILLUSION II kang dirilis ning taun 1991 bisa anggawa grup musik iki ana ning puncak kajayaan manèh.[2]

Rong album iki isiné tetembangan kang akèh, tetembangan kang akiré bisa anggawe grup musik iki bisa kondhang karo jeneng Guns N' Roses kaya ta: Don't Cry, November Rain, Civil War, Knockin' on Heaven's Door, lan Estranged.[2]

Album THE SPAGHETTI INCIDENT? kang dirilis ning taun 1993 bisa didadekaké perlambang akir kajayan saka grup musik iki.[2] Album kang isiné tetembangan daur ulang saka artis-artis sejen iki ora bisa ngraup kauntungan kaya ta album-album sadurungé.[2] GN'R ana ning puncak kajayan, nalika dianggotani déning : Axl Rose, Slash, Izzy Stradlin, Duff McKagan, Dizzy Reed, lan Matt Sorum.[2]

Cathetan sukuBesut