Gusti Kanjeng Ratu Hemas

permaisuri saking Sri Sultan Hamengkubuwana X

Gusti Kanjeng Ratu Hemas (miyos ing Jakarta 31 Oktober 1952 kanthi asma Tatiek Dradjad Supriastuti) [1]) punika permaisuri saking Sri Sultan Hamengkubuwana X, inggih punika ratu Kasultanan Yogyakarta milai warsa 1989 lan Gubernur Daerah Istimewa Yogyakarta milai warsa 1998.[1] Milai warsa 2004, Ratu Hemas mengku jabatan minangka anggota Dewan Perwakilan Daerah Republik Indonesia asal Provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta[2] lan minangka Wakil Ketua Dewan Perwakilan Daerah periode 2009-2014 lan 2014-2019.[3]

  1. a b Dari Tembok Kraton ke Senayan
  2. Situs Dewan Perwakilan Daerah Republik Indonesia
  3. Suara Pembaruan: Ratu Hemas: Gugatan DPD RI Tidak Main-Main
G.K. Ratu Hemas
G.K.R. Hemas.png
Gusti Kanjeng Ratu Hemas
Permaisuri Yogyakarta
Wiwit linggih
1989
RatuHamengkubuwana X
PrésidhènSoeharto
B.J. Habibie
Abdurrahman Wahid
Megawati Soekarnoputri
Susilo Bambang Yudhoyono
Joko Widodo
Wakil Ketua Dewan Perwakilan Daerah
Wiwit linggih
2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Joko Widodo
Rerincèn dhiri
Lair31 Oktober 1952
BangsaIndonésia
SisihanHamengkubuwana X
AgamaIslam