Guyana

Guyana iku nagara ing Amérika Kidul. Kutha krajané yaiku Georgetown. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 772.298 jiwa (2009) lan jembaré ana 215.000 km².

Co-operative Republic of Guyana
Patakaning Guyana
Pataka
Aditamènging Guyana
Aditamèng
Cihnabrawit: "One people, one nation, one destiny"
Gunagita: "Dear Land of Guyana, of Rivers and Plains"
Dunungpenering Guyana
Kuthagara
lan brehakutha
Georgetown
JawatbasaBasa Inggris
Recognised regional languagesGuyanese Creole, Portuguese, Spanish, Akawaio, Macushi, Wai Wai, Arawak
Budayawangsa
43,5% Katurunan India, 30,2% Katurunan Afrika, 17% Campuran, 9,1% Indian Amérika[1]
PapréntahanSemi-presidential republic
• President
Irfaan Ali
Mark Phillips
Kamardikan
• saka Karajan Manunggal
26 Mèi 1966
Pijembar
• Gunggung
214,999 km2 (83,012 sq mi) (kaping 84)
• Banyu (%)
8,4
Population
• Pikira-kira 2009
772.2981 (kaping 160)
• Cacahjiwa 2002
751,223[2]
• Ketebdunung
3.5/km2 (9.1/sq mi) (kaping 225)
GKK  (ITK)Pikira-kira 2008
• Gunggung
$3,082 milyar[3]
• Saben wong
$4.029[3]
GKK  (angka)Pikira-kira 2008
• Gunggung
$1,154 milyar[3]
• Saben wong
$1.509[3]
GPM (2007)Increase 0.729[4]
Error: Invalid HDI value · kaping 115
ArtacihnaDollar Guyana (GYD)
Laladan wektuUTC-4
Sisihlakukiwa
Durawadasandi592
Nagarasandigreha.gy
  1. Kurang luwih sapratelon sing ndunungi (230.000 jiwa) manggon ing kutha krajan, Georgetown.

RujukanBesut

  1. The World Factbook: Guyana
  2. Guyana 2002 Census Bureau of Statistics - Guyana. Retrieved 25 June 2009.
  3. a b c d "Guyana". International Monetary Fund. Dibukak ing 2009-10-01.
  4. "Human Development Report 2009. Human development index trends: Table G" (PDF). The United Nations. Dibukak ing 2009-10-18.