Patung jaja Herodotus.

Herodotus (Yunani: Ἡρόδοτος, Herodotos) punika ahli sajarah ingkang gesang ing abad kaping 5 SM484 SM - 425 SM). Panjenenganipun dipunkenal amargi seratanipun "Sajarah" (Yunani: Ιστοριης απόδεξις), satunggiling kempalan cariyos perkawis manéka papan lan tiyang ingkang panjenenganipunkempalaken salaminipun lelampahanipun. Amargi karyanipun puniki, panjenenganipun asring dipunanggep minangka "Bapak Sajarah".

Pranala njawiBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.