Herodotus (Yunani: Ἡρόδοτος, Herodotos) punika ahli sajarah ingkang gesang ing abad kaping 5 SM484 SM - 425 SM). Panjenenganipun dipunkenal amargi seratanipun "Sajarah" (Yunani: Ιστοριης απόδεξις), satunggiling kempalan cariyos prakawis manéka papan lan tiyang ingkang panjenenganipunkempalaken salaminipun lelampahanipun. Amargi karyanipun puniki, panjenenganipun asring dipunanggep minangka "Bapak Sajarah".

Patung jaja Herodotus.

Pranala njawiBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.