Sato kéwan

(Kaelih saka Hewan)

Kéwan, iku organisme kang digolongké ing karajan Animalia utawa Metazoa. Kéwan iku makluk urip kang ana ing alam semesta. Kéwan bisa kasusun saka siji sèl (uniselular) utawa akèh sèl (multiselular).

Kéwan
Kalamangsa: KriogeniumSaiki, Cithakan:Long fossil range
Animal diversity.png
Klasifikasi ngèlmiah e
Unranked: Opisthokonta
Unranked: Holozoa
Unranked: Filozoa
Karajan: Animalia


Linnaeus, 1758

Filum
Sinonim

Para èlmuwan nglasifikasiaké kéwan dadi 2 golongan utama, yaiku kéwan nduwé balung mburi lan kéwan tanpa balung mburi.

Kéwan uga diklasifikasiké miturut jinis panganané.

Sato KéwanBesut

Ing ngisor iki, pratélan sato kéwan dituduhaké.

ManukBesut

Kleru?Besut

Mangga PirsaniBesut