Hiasan panganan

A garnish iku bagean utawa zat digunakake minangka hiasan utawa embellishment gawan a pangan disiapake sajian utawa ngombe . [1] Akeh kasus, bisa menehi rasa tambahan utawa kontras. Sawetara hiasan dipilih utamane kanggo nambah pengaruh visual saka panganan, dene sing liyane dipilih mligi kanggo rasa sing bisa diwenehake. [2] Iki beda karo bumbu, saus sing disiapake ditambahake ing panganan liyane, utamane kanggo rasa. Sawijining panganan sing disajeni nganggo hiasan bisa diarani minangka hiasan, istilah Prancis kanggo "hiasan."

Peach mousse direngga karo ngalahake krim, Mint godhong, tambahan peaches lan ski -shaped kitha

RujukanBesut

  1. "Garnish". Encyclopedia Britannica. May 27, 2017. Dibukak ing May 28, 2017.
  2. "Garnish". Food Encyclopedia. Food Network. Dibukak ing 1 September 2012.