Hippocrates saka Kos (+/- 460 SM380 SM) iku dhokter Yunani Kuna lan bisa diarani pangadeg ngèlmu kadhokteran. Mulané dhèwèké parabé "bapak kadhokteran".

Hippocrates, gambar hipotètis saka abad kaping 19.

Prabawa Hippocrates isih ana nganti saiki, saikiya kabèh calon dhokter isih kudu manyebut "Sumpah Hippocrates" sing isiné ya iku para dhokter kudu gelem nulungi manungsa, ora namung golèk bathi.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.