Homeros 800 SM, punika satunggiling pujangga saking Yunani Kina. Miturut tradhisi piyambakipun wuta nanging pinter sanget saha saé basanipun. Lajeng kamungkinan ageng miyos wonten pulo Chios. Piyambakipun ingkang kaanggep anggubah wiracarita Iliad saha Odysseus.

Homeros kaliyan pamandhunipun, déning William-Adolphe Bouguereau (1825-1905)
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.