Tuduhaké menu pokok
Gambar saka salah sawijiné kéwan kirek cilik dijupuk sajeroning cahya inframerah - tengah (warna salah)

Infrabang ya iku radiasi èlèktromagnètik kang diasilake saka panjang gelombang kang luwih dawa ska cahya nyata, kajaba iku luwih cendak saka radiasi gelombang radhio. Namané bisa diartekake "ngisor abang" (saka basa Latin infra, "ngisor"),abang kang wujud jinis warna kang diasilake saka cahya gelompang kang paling dawa. Radiasi inframerah kang duwé jarak laku telu "order" lan duwé dawa gelombang antara 700  nm lan 1 mm. Inframerah tinemu kanthi ora sengaja déning panjenengané Sir William Herschell, astronom karajan Inggris minangka panjenengané ngadakake panelitiana ngupaya bahan panyaringan optik kang kanggo ngurangi kabeningan gambar mengurangi kecerahan gambar srengéngé sajeroning tata surya teleskop

Isi

KarakteristikBesut

  • Ora bisa dideleng déning manungsa.
  • Ora bisa nembus materi kang ora bisa tembus pandang
  • Bisa digawé déning komponèn kang ngasilaké panas
  • Dawa gelombang jrnoning inframerah duwé sesambungan déning pamusuhan utawa pambanding kuwalik sajeroning suhu. Minangka suhu ana ngalami panas kang dhuwur, semana uga dawa gelombang ngalami pamuduan.

Jinis-jinis inframerah adidasar dawa gelombangBesut

  • Inframerah jarak cerak déning dawa gelombang 0.75 – 1.5 µm
  • Inframerah jarak tetengahan déning dawa gelombang 1.50 – 10 µm
  • Inframerah jarak adoh déning dawa gelombang 10 – 100 µm

Kaunggulan infraabang sajeroning pangiriman dataBesut

  • Pangiriman data déning infra abang bisa dilakukake sajeroning nalika-wetu, karane pangirimane migunakaké inframerah uga ora mbutuhake sinyal
  • Pangiriman data migunakaké infra abang bisa digolongake gampang amarga kagolong piranti kang saderhana
  • Pangiriman data saka ponsel ora mbayar utawa (gratis)

Babagan IndustriBesut

  • Lampu inframerah. Kang wujud lampu sorot kang duwé sumbu kawat soroé kanthi suhu sandhuwuré ±2500°K. babagan kaya mengkene iki disebabake amarga sinar infra abang kang sumebar lan disorotaké saya akèh tinimbang lampu sorot biyasa. Lampu infra abang duwé mupangat gedhé kang tumuju kanggo nunjang prosès pamanasan ing babagan indhustri.
  • Pamanasan infrabang ya iku kaanan ing ngendhi suwasana ing ènergi inframerah nyerang sawijininh wangun objek déning salah sijiné kakuatan ènergi èlèktromagnètik kang sumebar dipancarake ing ndhuwur -273 °C (0°K sajeroning suhu mutlak). Pamanasan inframerah duwé mupangat kaya ta dimumpangatake déning sapérangan piranti utawa piranti, pemanggang lan bal lampu (bola lampu) (90% panas – 10% cahya).

RéferènsiBesut

  • Tim Penyusun. (1982). Ensiklopedia Indonésia 3. Chapter31.Page13. Jakarta: Ichtiar Baru - Van Hoeve
  • Turkle, Sherry (1995). Life on The Screen: Identity in the Age of the Internet. New York: Touchstone.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut