John Ronald Reuel Tolkien (Bloemfontein, Afrika Kidul, 3 Januari 18922 September 1973) iku panulis The Hobbit lan sambungané The Lord of the Rings.

J. R. R. Tolkien
Tolkien 1916.jpg
J. R. R. Tolkien nalika taun 1916
LairJohn Ronald Reuel Tolkien
(1892-01-03)3 Januari 1892
Bloemfontein, Orange Free State, Afrika Kidul
Pati2 Sèptèmber 1973(1973-09-02) (umur 81)
Bournemouth, Inggris
PakaryaPangarang, pangajar, filologis
BangsaKarajan Manunggal
GènreLiteratur bocah, fantasi dhuwur, pertalan, kritik
Karya gedhéThe Hobbit
The Lord of the Rings
The Silmarillion

Tandha tanganGambar:Jrr tolkien signature.svg

BibliografiBesut

Fiksi lan puisiBesut

Ugi pirsani Puisi déning J. R. R. Tolkien.

Karya-karya akadhémikBesut

Panerbitan anumertaBesut

Pirsani riset Tolkien kanggo ésai-ésai lan kutipan-kutipan tèks déning Tolkien kang diterbitaké ing panerbitan lan forum akadhemik.

RekamanBesut

  • 1967 Poems and Songs of Middle-Earth, Caedmon TC 1231
  • 1975 JRR Tolkien Reads and Sings his The Hobbit & The Lord of the Rings, Caedmon TC 1477, TC 1478 (dhedhasar rekaman déning George Sayer, Agustus 1952)

RujukanBesut

Pirsani ugaBesut

Pranala njabaBesut

Biografi:

Bibliografi:

Informasi

Database/Direktori:

Perhimpunan:

Seni turunan (pirsani uga artikel utama):

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.