Jaffa

Kue Jaffa yaiku kue ukuran biskuit sing dikenalake dening McVitie lan Harga ing Inggris taun 1927 lan dijenengi miturut jeruk Jaffa . Wangun kue Jaffa sing paling umum yaiku bunder,2 18 inches (54 mm) lan duwe telung lapisan: basa spons Genoise, lapisan selai rasa jeruk lan lapisan coklat . [1] Saben jajan 46 kalori . Kue jaffa uga kasedhiya minangka bar utawa bungkus cilik, lan ukurane luwih gedhe lan luwih cilik. [2] Kue Jaffa asli saiki diwenehi paket 10, 20, 30, utawa 40, yen wis mudhun ing 2017 saka 12 utawa 24 saben bungkus. [3] Amarga McVitie ora ndhaptar jeneng "Jaffa Cakes" minangka merek dagang, produsen biskuit lan supermarket liyane nggawe produk sing padha kanthi jeneng sing padha. [4] Klasifikasi produk kasebut minangka kue utawa biskuit minangka bagean saka pengadilan PPN ing taun 1991, kanthi pengadilan nemokake McVitie yen kue Jaffa kudu dianggep kue kanggo tujuan pajak. [5] Ing 2012 dheweke dadi jajan utawa biskuit sing paling laris ing Inggris.

Jaffa Cakes
Jaffa cake.png
A Jaffa Cake cut in half
Jeneng liyanéJaffa
JinisCake
Panggonan asalUnited Kingdom
Tlatah utawa prajaAll Regions
DigawéMcVitie and Price
Woworan pokokSponge cake, orange-flavoured jam, chocolate
VariasiVarious limited edition flavours (Lemon and lime, strawberry, black currant)
Buku masakan: Jaffa Cakes  Médhia: Jaffa Cakes

Rujukan Besut

  1. "Labelling rules". Food Standards Agency. 9 April 2008. Diarsip saka sing asli ing 20 July 2008.
  2. "Jaffa Cake's lemon squeezy bar". Thegrocer.co.uk. Diarsip saka sing asli ing 29 September 2011. Dibukak ing 25 August 2010.
  3. "Jaffa Cakes packet size reduced in latest 'shrinkflation' move". The Guardian. Dibukak ing 29 May 2020.
  4. Harry Wallop (6 May 2012). "Jaffa Cakes - definitely not biscuits - prepare to take on imitators". The Daily Telegraph. Diarsip saka sing asli ing 25 August 2012. Dibukak ing 3 January 2013.
  5. "VAT Tribunal case LON/91/0160 (United Biscuits)". Diarsip saka sing asli ing 10 February 2019. Dibukak ing 9 February 2019.