Jai Courtney

Jai Stephen Courtney (//;[1] lair tanggal 15 Maret taun 1986)[2][3] iku paraga lanang lan mantan modhèl saka Ostralia[1] Jai Stephen Courtney miwiti kariré kanthi main peran cilik ing filem lan sèri tèlèvisi sadurungé main minangka Charlie ing filem aksi Jack Reacher (2012). Sawisé iku dhèwèké mèlu mbintangi filem A Good Day to Die Hard (2013) lan I, Frankenstein (2014).

Courtney nalika ing 2013 Toronto International Film Festival

Courtney jupuk peran manèh minangka Varro ing sèri tèlèvisi Spartacus: Blood and Sand (2010). Dhèwèké main minangka paragané Eric ing filem fiksi sains aksi judhulé Divergent (2014), lan ing taun 2015, dhèwèké tampil uga ing filem sèkuèl saka Divergent ya iku, Insurgent, lan uga dadi paraga Kyle Reese ing Terminator Genisys. Courtney uga main minangka paraga penjahat  DC Comics ya iku Captain Boomerang ing filem Suicide Squad taun 2016.

Kala enomBesut

Courtney lain ing Sydney, New South Wales, lan tuwuh ing Cherrybrook, pinggiran kutha Sydney. Bapaké, Chris, Kerja ing kumpeni listrik nasional, lan ibuké, Karen, kerja dadi guru ing Galston Public School,sekolahé Courtney lan mbakyuné nalika dadi siswa. He then attended Cherrybrook Technology High School lan Western Australian Academy of Performing Arts.[2][4]

KauripanBesut

Tekan wulan November taun 2012, Courtney manggon ing Los Angeles, California. Dhèwèké duwé gayutan karo paraga wèdok Gemma Pranita saka 2006 tekan 2013.[5][6][7]

FilmografiBesut

FilemBesut

Taun Judhul Peran Cathetan
2009 Stone Bros. Eric
2012 Jack Reacher Charlie
2013 Good Day to Die Hard, AA Good Day to Die Hard John "Jack" McClane, Jr.
2013 Felony Jim Melic
2014 I, Frankenstein Gideon
2014 Divergent Eric Coulter
2014 Unbroken Hugh "Cup" Cuppernell
2014 Water Diviner, TheThe Water Diviner Lt. Col. Cyril Hughes
2015 Divergent Series: Insurgent, TheThe Divergent Series: Insurgent Eric Coulter
2015 Terminator Genisys Kyle Reese
2015 Man Down Devin Roberts
2016 Suicide Squad Digger Harkness / Boomerang
2018 The Flash Digger Harkness / Boomerang In Pre-Development

TèlèvisiBesut

Taun Judhul Peran Cathetan
2008 All Saints Harry Avent 2 episodes
2008–09 Packed to the Rafters Damian 2 episodes
2010 Spartacus: Blood and Sand Varro Main role, 10 episodes

RujukanBesut

  1. a b Corinne Heller (4 December 2014). "Jai Courtney, Terminator Genisys Star: 5 Things to Know About the Australian Hottie". E!. Dibukak ing 2 April 2015.
  2. a b Blumer, Clare (23 April 2012). "Die Hard Jai". The Global Mail. Dibukak ing 26 September 2015.
  3. Roach, Vicky (3 December 2012). "Jai Courtney's not just a face in the crowd". News.com.au. Dibukak ing 26 September 2015.
  4. Naglazas, Mark (21 March 2013). "WAAPA graduate has roles to die for". The West Australian. Dibukak ing 29 March 2013.
  5. Jacobs, Mark (28 November 2012). "Jai Courtney - Page - Interview Magazine". Interview Magazine. Dibukak ing 4 April 2014.
  6. "Jai Courtney: Creepy crawlers terrify me". Belfast Telegraph. 18 February 2013. Dibukak ing 4 April 2014.
  7. "Former Neighbours star Gemma Panita engaged to childhood friend Matthew Rooney". The Daily Telegraph. 19 March 2015. Dibukak ing 7 April 2015.