Jaman Jomon (縄文時代 jōmon jidai?) ya iku jaman prasajarah kepuloan Jepang kang diwiwiti saka pungkasané jaman Pleistosen tekan jaman Holosen, bebaréngan karo jaman watu pertengahan utawa jaman watu anyar kang ditandhani kanthi anané perkakas saka tembikar. Okinawa ana ing jaman tumpukan kulit kerang nalika kepuloan Jepang liyané isih jaman Jomon.

Satsuma-samurai-during-boshin-war-period.jpg

Sajarah Jepang
(Periode historis)

Manungsa ing jaman Jomon nalika nggolèk panganan gumantung marang panggone urip. Ana kang dadi tukang buru kéwan lan tukang nglumpukaké tuwuhan kang bisa dipangan. Manungsa jaman Jomon wis wiwit ngenal budaya tembikar kang duwé sipat artistik.

Uga delengenBesut