Tuduhaké menu pokok

Jazz iku génré utawa aliran musik sing asalé saka Amérikah Sarékat ing wiwitan abad kaping-20 kanthi sumber saka musik Afrika lan Éropah.

Jazz
Asal-usuling aliranBlues lan musik marching band Eropah
Sumber kabudayanAfrika Barat; musik Afrika-Amerika era 1910-an, New Orleans.
Piranti musikGitarGitar bassSaksofonTrombonPianoKlarinetTrompetDouble bassDrum – Vokal
MoncèrSporadis; racaké ing wangun pop kaya swing; uga saya duwé pangaruh jroning wangun musik populer kayadéné "perpanjangan jazz", contoné rhythm and blues, soul, neo soul, quiet storm, cool jazz, lan smooth jazz
Wujud turunanJazz LatinSwingMini-jazz
Subgenre
Avant-jazzBebopChamber jazzCool jazzCreative jazzDixielandFree jazzGypsy jazzHard bopJazz fusionMilo jazzModal jazzM-BaseSmooth jazzSoul jazzTrad jazz
Genre campuran (fusion)
Acid jazzCalypso jazzJazz bluesJazz fusionJazz rapNu jazzSmooth jazz
Vèrsi nggon-nggonan
AustraliaBrasilBelandaPerancisIndiaItaliaMalawiBritania Raya
Topik liyané
Standar JazzRoyalti Jazz
Musisi
BandBassisKlarinetisPenabuh drumGitarisPemain organPianisTrombonisPeniup terompet

Musik jazz akèh migunakaké gitar, trombon, piano, trompet, lan saksofon. Salah siji èlemèn wigati sajeroning musik jazz ya iku sinkopasi.

Aliran-aliran musik jazzBesut

  • New Orleans jazz
  • Big band|Big-band/swing
  • Bebop
  • Free jazz|Free jazz/avant-garde jazz
  • Smooth jazz
  • Fusion jazz
  • Funk
  • Acid jazz

Pemusik jazz misuwurBesut

IndonésiaBesut

  • Ireng Maulana
  • Buby Chen
  • Jack Lesmana
  • Benny Likumahua
  • Bing Slamet
  • Dwiki Dharmawan
  • Indra Lesmana
  • Elfa Secioria
  • Luluk Purwanto
  • Joko W.H.
  • Balawan
  • Syaharani
  • Didi Tjia

JermanBesut

  • Peter Brötzmann
  • Theo Jörgensmann
  • Albert Mangelsdorff
  • Eberhard Weber

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut