Jean Auguste Dominique Ingres

Jean Auguste Dominique Ingres (IPA: [ʒɑ̃ ogyst dɔminik ɛ̃ɡʁ]; 29 Agustus 178014 Januari 1867) iku sawijining seniman Prancis. Jean Auguste Dominique Ingres bisa diarani sing mèlu ngrintis lan salah sijining pelopor jinis seni modèrn transisi saka abad kaping 19 menyang abad kaping 20. Saka gaya (Pasca-)Classicisme menyang gaya Kubisme.

Jean Auguste Dominique Ingres
Kmska Jean Auguste Dominique Ingres (1780-1867) - Zelfportret (1864) - 28-02-2010 13-37-05.jpg
Potrèt dhiri taun 1864.
BangsaPrancis
Kondhang ingPelukis