Jedhing

Bak mandi minangka sawijining piranti duwe limpahan lan saluran pembuangan lan uga bisa dipasang ing keran . Biasane biasane ana ing jeroan, nanging bisa uga mandheg utawa kadhang dicelupake. Nganti saiki, umume bathub kanthi bentuk kira-kira persegi dowo, nanging kanthi adus thermoformed akrilik, luwih akeh bentuk sing kasedhiya. Bak mandi umume putih, sanajan akeh warna liyane sing bisa ditemokake. Proses bak mandi wesi cor sing apik ditemokake dening Amerika Serikat Skotlandia David Dunbar Buick .

Bak mandi wesi besi pribadi kanthi interior porselen ing alas "cakar sikil" dadi misuwur ing abad kaping 19