Jipang, Cepu, Blora

Jipang iku désa ing Kacamatan Cepu, Kabupatèn Blora, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.

Jipang
Désa
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Tengah
KabupatènBlora
KacamatanCepu
Pamaréntahan
 • Lurah désa-
Jembar-
Gunggunging warga-
Pepadhet-

SajarahBesut

Nalika jaman Kasultanan Demak tlatah Jipang dibawahi Adipati Arya Penangsang utawa dikenal minangka Arya Jipang, murid kinasihé Sunan Kudus. Kanthi wisik saka Sunan Kudus, Arya Penangsang merjaya Sunan Prawata amarga bapaké diperjaya déning Sunan Prawata.[1].

Uga delengenBesut

RéferènsiBesut

  1. Babad Tanah Jawi, Penerbit Narasi Yogyakarta, cithakan kaloro 2008, ISBN 979-168-047-7

Pranala njabaBesut