Ing akeh kapitayan, filsafat, lan mitologi tradhisi, nyawa iku incorporeal pet saka kang urip. [1] Jiwa utawa psyche ( Yunani Kuna : ψυχή psykh of, saka ψύχειý psýkhein, "kanggo ambegan") kalebu kabisan spiritual makhluk urip: nalar, watak, pangrasa, eling, qualia, memori, pemahaman, mikir, lsp. Gumantung saka sistem filosofis, jiwa bisa uga ora bisa mati utawa ora bisa mati . [2]

Filsuf Yunani, kayata Socrates, Plato, lan Aristoteles, ngerti manawa jiwa (ψυχή psūchê ) kudu duwe fakultas logis, latihan kasebut minangka tumindak paling umum saka manungsa. Ing sidhang pengadilan, Socrates malah ngringkes piwulang kasebut ora liya minangka panjaluk supaya kanca-kanca Athena padha unggul ing babagan jiwa amarga kabeh barang-barang awak gumantung karo kaunggulan kasebut ( Apology 30a – b).

Jiwa digawa menyang Swarga dening William Bouguereau

ReferensiBesut

  1. "soul."Encyclopædia Britannica. 2010. Encyclopædia Britannica 2006 CD. 13 July 2010.
  2. "Soul (noun)". Oxford English Dictionary (OED) online edition. Oxford English Dictionary (OED). Dibukak tanggal 1 December 2016.