Tuduhaké menu pokok

Dr. John Stith Pemberton (8 Juli 183116 Agustus 1888) iku sing nyipta Coca-Cola. Panjenengané putra saka James Clifford Pemberton (lair 1803 ing North Carolina) lan Martha L. Worsham Gent (lair watara taun 1791 ing Virginia). Ombèn-ombèn sing ing tembé dadi Coca-Cola iku mulabukané ombèn-ombèn saka koka lan kacang kola kanggo nambani mumet.

Dr. John Stith Pemberton
John Pemberton.jpg
John Stith Pemberton
Lair(1831-07-08)Juli 8, 1831
Knoxville, Georgia
PatiAgustus 16, 1888(1888-08-16) (umur 57)
Atlanta, Georgia
Linwood Cemetery ing Columbus, Georgia
BangsaFlag of the United States.svg Amérikah Sarékat
PakaryanAhli obat kimia
Kondhang ingCoca-Cola
BojoAnn Eliza Clifford Lewis
AnakCharles Ney Pemberton
Wong tuwaJames Clifford Pemberton, Martha L. Gant