Kürtőskalács

Kürtőskalács ( Hungarian: [ˈKyrtøːʃkɒlaːt͡ʃ] (pra=|Babagan swara iki  ; kadang diarani Kurtosh Kalach sing ora cocog ; Basa Rumeni: Colac/Cozonac secuiesc  ; Jerman: Baumstriezel ) yaiku kue spit mligi kanggo wong Honggari saka Tranifornia, sing luwih mligi yaiku Székelys .[1] Wiwitane misuwur ing wilayah sing nganggo basa Hungaria ing Rumania, sing luwih akeh yaiku Tanah Székely,[2] dadi populer ing Honggari lan Romania .[3] Cathetan tinulis pisanan diwiwiti taun 1679 lan ditemokake ing desa Úzdiszentpéter (saiki Sânpetru de Câmpie ), dene resep kaping pisanan ditampilake ing buku masak naskah tanggal 1781. Sadurungé dadi festival, saiki dadi bagean saka konsumsi saben dinane.[4] Ing Transylvania, jajanan sing padha karo Kürtőskalács yaiku Baumstriezel, asale saka komunitas-komunitas Sachon .

Kürtőskalács
Kezdi kurtoskalacs.jpg
Varieties of kürtőskalács
Tlatah utawa prajaTransylvania
Woworan pokokFlour, sugar, milk, butter, eggs, yeast, salt

RujukanBesut

  1. The origin and family of Kürtősh Kalách
  2. "Kövi Pál, Transylvanian Feast (1980)" (PDF).
  3. Cursa intre Romania si Ungaria pentru a inregistra Kurtos Kalacs la UE. “Lovitura” data de vecinii maghiari
  4. "kurtoskalacs.lap.hu".