Kabiskopan Agung Kutha Hồ Chí Minh

Kabiskopan Agung Kutha Ho Chi Minh (sadurunge Saigon; Latin: Archidiœcesis Hochiminhopolitana) yaiku wilayah grejawi Katulik Roma ing kidul Vietnam. Kabiskopan agung kasebut menika kabiskopan agung paling gedhe miturut popilasine ing nagara kasebut.

Kabiskopan Agung Kutha Ho Chi Minh

Archidiœcesis Hochiminhopolitana

Tổng Giáo phận Thành Phố Hồ Chí Minh
Basílica de Nuestra Señora, Ciudad Ho Chi Minh, Vietnam, 2013-08-14, DD 03.JPG
frameless
Lambang
Lokasi
NagaraVietnam
MetropolitanKutha Ho Chi Minh
Statistik
Amba2,390 km2 (920 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
6,780,217
671,229 (9.9%)
Paroki199
Informasi
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
KatedralBasilika Katedral Perawan Tak Bernoda
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanJoseph Nguyễn Năng
Biskop Auksilier
Biskop emeritusPhạm Minh Mẫn

Panggantian jeneng bekas Kabiskopan Agung Saigon dadi Kabiskopan Agung Kutha Ho Chi Minh dideklarasikake ing 23 November 1976. Kabiskopan agung kasebut duwe amba 2,390 km². Kabiskopan-kabiskopan bawahanne yaiku:

Basilika Katedral Perawan Tak Bernoda (Vương cung thánh đường Chính tòa Đức Mẹ Vô nhiễm Nguyên tội - Nhà thờ Đức Bà Sài Gòn) ing Kutha Ho Chi Minh didadikake minangka Katedral Kabiskopan Agung kasebut.[1]

Ing 2004, Kabiskopan Agung Kutha Ho Chi Minh nduweni kira-kira 602,478 pengikut (11.0% saka populasi), 519 pandhita lan 195 paroki.[2]

Kabiskopan Agung Kutha Ho Chi Minh menika kabiskopan "adhi" saka Kabiskopan Agung Los Angeles (AS) sawise 2008.[3]

ReferensiBesut

Koordhinat: 10°46′48″N 106°41′56″E / 10.7799°N 106.6990°E / 10.7799; 106.6990