Kalachi, Kazakhstan

Kalachi (Kazakh: Кaлaчи, Kalachı), sadurunge uga disebut Kalachevskiy, [1] minangka sawijining désa ing Distrik Esil, Wilayah Akmola, Kazakhstan.[2] Ing 2014, dilaporake meh saklima populasi wis kena 'sindrom turu'.[3][4] Ing wulan Januari 2015, laporan ujar manawa luwih saka setengah populasi desa kasebut ngrancang pindhah menyang papan liya.[5] Banjur ditemtokake manawa nambah kadar karbon monoksida saka tambang sing ditinggalake saya nyebabake tingkat oksigen ing kutha iki kurang.[6][7]

RujukanBesut

  1. "Kalachi". Tageo. Dibukak ing 20 December 2014.
  2. "Kalachi". Satellite City Maps. Diarsip saka sing asli ing 20 December 2014. Dibukak ing 20 December 2014.
  3. "What is the cause of sleep syndrome in Kalachi?". Tengri News. Dibukak ing 20 December 2014.
  4. "The village that fell asleep: mystery illness perplexes Kazakh scientists". The Guardian. 25 March 2015.
  5. "Kazakhstan: Villagers relocated over sleep illness". BBC News. 7 January 2015. Dibukak ing 8 January 2015.
  6. Luhn, Alec. "Mystery of Kazakhstan sleeping sickness solved, says government". The Guardian.
  7. Zhang, Sarah. "The Mystery of the Kazakhstani Sleeping Sickness". Wired.