Kali Prut

Kali Prut utawa Pruth (Basa Ukrania: Прут) ya iku siji kali kang dumunung ana ing Éropah Wétan. Kali kang duwé dawa 953 km. Kali ini ngalir saka Pagunungan Carpathia ing Ukraina, mili tumuju kali Donau kang dumunung cerak kutha Reni.

Antara taun 1918 ngathi 1940, kali Prut mili banyuné ana ing sajeroning wewengkon Rumania Raya. Saiki, 695 km saka kali minangka tapel wates antara Rumania lan Moldova.

RujukanBesut

  • Administraţia Naţională Apelor Române - Cadastrul Apelor - Bucureşti
  • Institutul de Meteorologie şi Hidrologie - Rîurile României - Bucureşti 1971