Kamprèt

Kamprèt yaiku lawa kang ukurané cilik lan seneng mangan buwah.

Pamérangan miturut kulawarga gedhéBesut

Ing ngisor iki paméranganing kamprét miturut Simmons lan Geisler taun 1998[1]

Kulawarga gedhé EmballonuroideaBesut

  • Kulawarga Emballonuridae (bat-winged wing utawa bat buntut)
  • Kulawarga Rhinopomatidae (mouse-tailed bat)
  • Kulawarga Craseonycteridae (Bat Bumblebee utawa Bat Hog-nosed Kitti)

Kulawarga gedhé RhinolophoideaBesut

Kulawarga gedhé VespertilionoideaBesut

  • Kulawarga Vespertilionidae (evening bat)

Kulawarga gedhé MolossoideaBesut

  • Kulawarga Molossidae (free tailed bat)
  • Kulawarga Antrozoidae (pallid bat)

Kulawarga gedhé NataloideaBesut

  • Kulawarga Natalidae (funnel eared bat)
  • Kulawarga Myzopodidae (sucker-footed bat)
  • Kulawarga Thyropteridae (disk-winged bat)
  • Kulawarga Furipteridae (smoky bat)

Kulawarga gedhé NoctilionoideaBesut

  • Kulawarga Noctilionidae (bulldog bat atau fisherman bat)
  • Kulawarga Mystacinidae (New Zealand short-tailed bat)
  • Kulawarga Mormoopidae (ghost-faced bat atau moustached bat)
  • Kulawarga Phyllostomidae (leaf-nosed bat)

Nilai SimbulBesut

Ing Afrika, dheweke dianggep kewan sing cerdas banget, amarga gampang dipandu ing peteng lan ora nate kumpul karo wit lan semak. Akibate, iki nglambangake kawicaksanan lan katrampilan.[2]

RujukanBesut

  1. Teeling, Emma C.; Madsen, Ole; Van Den Bussche, Ronald A.; de Jong, Wilfried W.; Stanhope, Michael J.; Springer, Mark S. (2002-02-00). "Microbat paraphyly and the convergent evolution of a key innovation in Old World rhinolophoid microbats". Proceedings of the National Academy of Science (ing basa Inggris). 99: 1431. doi:10.1073/pnas.022477199. Check date values in: |date= (pitulung)
  2. "Gambar saka bat ing macem-macem budaya".