Tuduhaké menu pokok

Kapuloan Maluku

kapuloan ing Indonésia

Kapuloan Maluku iku saklompok pulo ing Indonésia sing dadi péranganing Nusantara. Kapuloan Maluku dumunung ing lempeng Australia. Kapuloan iki wewatesan karo Pulo Sulawesi ing sisih kulon, Nugini ing sisih wétan, lan Timor ing sisih kidul. Ing jaman kapungkur, bangsa Éropah njenengaké "Kapuloan bumbon crakèn" — istilah iki uga tegesé saklompok pulo ing Afrika.

Kapuloan Maluku
Karta ID Maluku isl.PNG
Géografi
PernahAsia Kidul-Wétan
Koordhinat3°9′S 129°23′E / 3.150°S 129.383°E / -3.150; 129.383
Gunggung pulo~1000
Pulo-pulo gedhéHalmahera, Seram, Buru, Ambon, Ternate, Tidore, Kapuloan Aru, Kapuloan Kai
Titik dhuwur dhéwéBinaiya
Administrasi
Indonésia
ProvinsiMaluku, Maluku Lor
Pamukiman jembar dhéwéKutha Ambon
Dhémografi
Cacah jiwa1.895.000 (2000)

Wiwit taun 1950 - 1999, Kapuloan Maluku kanthi administratif dadi péranganing Provinsi Maluku. Kabupatèn Maluku Lor sabanjuré dikukuhaké dadi Provinsi Maluku Lor.

GéografiBesut

Kapuloan Maluku kerep dijlèntrèhaké sajeroning literatur pariwisata duwé 999 pulo; 90% saka wewengkon mau wujud segara, 77.990 km2 wujud dharatan, déné 776.500 km2 wujud segara.[1]

Provinsi Maluku LorBesut

Provinsi MalukuBesut

RujukanBesut

SumberBesut

  1. Monk, K.A.; Fretes, Y., Reksodiharjo-Lilley, G. (1996). The Ecology of Nusa Tenggara and Maluku. Hong Kong: Periplus Editions Ltd. k. page 9. ISBN 962-593-076-0.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)
  2. Monk, K.A.; Fretes, Y., Reksodiharjo-Lilley, G. (1996). The Ecology of Nusa Tenggara and Maluku. Hong Kong: Periplus Editions Ltd. k. page 7. ISBN 962-593-076-0.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)

Pranala njabaBesut