Karamélisasi

Karamelisasi minangka sawijining cara ngolah coklat saka gula, proses sing digunakake banget kanggo masak rasa nutty manis lan warna coklat sing diasilake. Werna coklat diprodhuksi dening telung klompok polimer: karamel (C 24 H 36 O 18 ), karamel (C 36 H 50 O 25 ), lan karamelin (C 125 H 188 O 80 ). Nalika proses kasebut kedadeyan, bahan kimia sing stabil kaya ta diacetyl diluncurake, ngasilake rasa karamel khas.[1]

Karamel

ReferensiBesut

  1. == Ref ==