Tuduhaké menu pokok

Kartago (Latin: Carthago, Karthago, Yunani kuna: Καρχηδών Karkhēdōn, Arab: قرطاج Qarṭāj, Berber: Kartajen, Ibrani modern: קרתגו Qartágo, dari Fenisia: Qart-ḥadašt[2] sing tegesé kutha anyar (ya iku maksudé "kutha Tirus anyar")[3] minangka kutha pusat peradaban utama ana ing Lempongan Tunis, kang wis tau madeg 3.000 taun, mulané diadegaké déning koloni wong Fenisia ing sak milenium Sadurungé Masèhi.

Site of Carthage
Karthago Antoninus-Pius-Thermen.JPG
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Tunisia Edit this on Wikidata[1]
Paugeran ii, iii, vi
Rujukan 37
Koordhinat 36°53′12″N 10°18′53″E / 36.88667°N 10.31472°E / 36.88667; 10.31472
Prasasti 1979 (Sèsi angka 3)
Situs jaringan www.commune-carthage.gov.tn/en/index.php?srub=261&rub=247
Kartago kapernah ing Tunisia
Kartago
Pernahé Kartago

RéferènsiBesut

  1. Q265049; P813: 6 Agustus 2018; P5573: 1762.
  2. Annales, 1908. p.253.
  3. Carthage: new excavations in Mediterranean capital