Katresnan platonis

Katresnan platonis (asring diarani plastonik)[1] minangka jinis katresnan sing dudu seks. Jeneng kasebut diarani filsuf Yunani Plato, sanajan filsuf ora nate nggunakake istilah kasebut dhewe. Katresnan platonis kaya sing direncanakake dening Plato uneg-uneg mundhak saka tingkatan sing cedhak karo kawicaksanan lan kaendahan sejati saka daya tarik daging menyang awak masing-masing dadi daya tarik jiwa, lan pungkasane nyawiji karo kayekten. Iki minangka salah sawijining interpretasi filsafat kuna.[2]

RujukanBesut

  1. "8.60: When not to capitalize". The Chicago Manual of Style (16th [electronic] ed.). Chicago University Press. 2010.
  2. Mish, F (1993). Merriam-Webster's collegiate dictionary: Tenth Edition. Springfield, MA: Merriam-Webster, Incorporated. ISBN 978-08-7779-709-8.