Kendhang gendhing

(Kaelih saka Kendhang ageng)

Kendhang gendhing utawa kendhang ageng iku kendhang sing gedhé dhéwé ukurane (kadhang karan kendhang gedhé) ning tetep luwih cilik katandhing bedhug. Kendhang gendhing iki nduwé nada swara sing cendhak dhéwé katandhing jinis kendhang liyané.

Ing kendhang satunggal, kendhang ageng iki ditabuh dhéwé'an, yèn ing kendhang kalih ditabuh bareng karo kendhang ketipung lan nganggo tempo rikat.

SwaraBesut

Swara kendhang ageng pada karo swara kendhang racaké ya iku: dlong, dhah, thung, ket, tong lan tak. Masing-masing jinis swara iku metu saka teknik/cara nabuh sing béda-béda.

Uga delengenBesut