Kendhang wayangan utawa kendhang sabet iku kendhang sing nduwé ukuran sedeng, luwih cilik sithik katandhing kendang ageng ning luwih gedhé sithik katandhing ciblon lan uga nduwé nada swara luwih dhuwur katandhing kendhang ageng.

Kendhang iki racaké ditabuh kanggo ngiringi pagelaran wayang.

SwaraBesut

Swara kendhang wayangan pada karo swara kendhang racaké lan masing-masing jinis swara iku metu saka teknik/cara nabuh sing béda-béda.

Uga delengenBesut