Kenny Anderson (lair 14 Fèbruwari 1992 ing Gorinchem) iku pamain bal sépak utawa footbal katurunan Walanda-Sekotlan-Indonésia kang main minangka glandhang kanggo ASWH sajroning liga Tweede Divisie Walanda. Anderson sadurungé uga main kanggo tim Geart of Midlothian sadurungé bali menyang RKC.

Kenny Anderson
Kenny Anderson.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Kenny Anderson
Tanggal lair (1992-02-14) 14 Fèbruari 1992 (umur 28)
Papan lair Gorinchem, Walanda
Posisi main Glandhang
Katerangan klub
Tim saiki
Quick Boys
Angka 21
Karir nom
2003–2011 RKC Waalwijk
2011–2012 Willem II
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2012–2015 RKC Waalwijk 45 (9)
2015 Heart of Midlothian 9 (1)
2016–2017 RKC Waalwijk 39 (8)
2017–2019 Quick Boys 26 (3)
Wiwit 2019 ASWH 0 (0)
Tim nasional
2008 Scotland U17 3 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20 Juli 2019.


Babad uripBesut

Anderson lair ing Walanda saka bapak asal Dundee lan ibu Walanda-Indonésia. Dhèwèké gedhé ing Arkel, Walanda Kidul. Anderson sekolah jurusan ékonomi ing Johan Cruyff Institute.[1]

Karir klubBesut

RKC WaalwijkBesut

Anderson miwiti karir bal sépaké ing RKC Waalwijk sawisé gagal merkolèhaké papan ing Feyenoord Academy.[1] Wiwit saka iku, Anderson mèlu ing RKC Waalwijk sasuwéné wolung taun, nuli gabung karo Willem II mung betah setaun suwéné.[1] Sabanjuré dhèwèké gabung manèh menyang Waalwijk.[2]

Sawisé main minangka cadhangan klub sadawané kala mangsa 2012-2013, Anderson miwiti dhebuté ing RKC Waalwijk nalika 20 April 2013, kang dhèwèké nggantèni Nourdin Boukhari sawisé menit ka-82, sajroning kakalahan 4-0 lawan Heracles Almelo.[3] Rong minggu sabanjuré sajroning tetandhingan pungkasan kala mangsa iki nalika tanggal 12 Mèi 2013, Anderson nyithak gul sapisanan kanggo RKC Waalwijk jroning kamenangan 2-1 lawan NEC.[4] Pungkasané liga, klub Waalwijk manggon ing urutan ka-14 lan Anderson main ing telung tetandhingan kalawan nyithak sak gul.

Nyeraki kala mangsa 2013-2014, Anderson nandhatangani kontrak rong taun saéngga dhèwèké netep ing klub iku nganti 2015.[5] Anderson panggah mapan ing tim utama sajronig paron wektu kala mangsa iki lan mènèhi umpan kanggo Aurélien Joachim kang nuli nyithak gul ing menit pungkasan, saéngga bisa menang 1-0 lawan Feyenoord nalika 24 Novèmber 2013.[6] Telung minggu sabanjuré  ya iku ing 14 Dhésèmber 2013, Anderson nyithak gul sapisané saéngga timé bisa menang 2-1 lawan ADO Den Haag.[7] Anderson banjur nyithak rong gul manèh ing kala mangsa 2013-2014 lawan Utrecht[8] lan Vitesse Arnhem[9]. Anderson ajeg mapan ing tim utama nalika kala mangsa 2013-2014, wis manggon ing bangku cadhangan kanggo sapérangan gedhé wektuné, mèlu 25 cakrik lan nyithak patang gul, nalikané dhèwèké kadhegradhasi saka Eredivisie.

Ing kala mangsa 2014-2015, Anderson miwiti kala mangsané kanthi becik nalika dhèwèké nyithak rong gul sajroning rong tetandhingan lawan De Graafschap[10] lan Jong FC Twente. Gul kaping telu Anderson sabanjuré ya iku ing 20 Dhésèmber 2014, nanging kalah 3-1 lawan Volendam[11]. Gul kaping papaté ya iku ing 19 Dhésèmber kanthi skor 5-3 lawan Emmen,[12] banjur menang manèh kanthi skor 3-0 lawan Roda JC ing 16 Januwari 2015. Ing pungkasané Januwari, Anderson wis tampil ping 17 lan nyithak patang gul kanggo klub.

Heart of MidlothianBesut

Anderson pindhah menyang menyang jaban nagri ya iku menyang Sekotlan, banjur dhèwèké nandhatangani kontrak karo Heart of Midlothian ing 2 Fébruwari 2015 kang suwéné kontrak ya iku 18 sasi.[13]

Limang dina sawisé nandhatangani kontrak, nuli dhèwèké nyithak gul ing wiwitan dhebuté ing Heart of Midlothain kanthi angka 3-2 ngalahaké Livingston.[14] Kalawan patang lan patang sub-cakrik, nalika iku Heart dipromosèkaké manèh menyang Liga Primèr Sekotlan. Pangajapé Anderson kanggo merkolèhaké medhali tumuju nemoni alangan, jalaran dhèwèké anggoné mèlu tetandhingan isih kurang saka sanga. Mula dhèwèké kudu mèlu main ing tetandhingan pungkasaning kala mangsa lawan Rangers. Dhèwèké nggantèni Miguel Pallardó ing menit ka-70, banjur Hearts bisa nahan imbang kanthi skor 2-2.[15]

Sawisé tetandhingan wis rampung, Andesron nampa medhali lan dadi panggayuhan kang nggumunaké kanggo dhiri pribadiné. Dhèwèké mratélakaké manawa Manajer Robbie Neilson ngrencanakaké kanggo ngontrak dhèwèké amrih bisa menang manèh.[16] Sawisé ora tampil ing pasanggiri tim utama sasuwéné kala mangsa 2015-2016, Anderson ninggalaké klub ing Januwari 2016.[17]

Quick Boys lan ASWHBesut

Anderson nandhatangani kontrak kalawan Quick Boys ing 17 Dhésèmber 2017. Ing taun 2019, dhèwèké nandhatangani kontrak kalawan ASWH kang kasil bisa nekakaké timé menyang Tweede Divisie lumantar play-off.

Karir internasionalBesut

Anderson makili Sekotlan U-17 ing taun 2008 kang sadurungé iku Anderson tau makili Walanda U-14 lan Walanda U-15.[18]

StatistikBesut

Statistik per Januwari 2016.[19]

Statistik Klub
Klub Kala-mangsa Liga Kajuwaran Liga Kajuwaran Nasional Éropa Liyané Gunggung
Cakrik Gul Cakrik Gul Cakrik Gul Cakrik Gul Cakrik Gul Cakrik Gul
RKC Waalwijk 2012–13 3 1 0 0 0 0 0 0 0 0 3 1
2013–14 25 4 0 0 1 0 0 0 2 0 28 4
2014–15 17 4 0 0 1 0 0 0 0 0 18 4
Gunggung 45 9 0 0 2 0 0 0 2 0 49 9
Heart of Midlothian 2014–15 9 1 0 0 0 0 0 0 0 0 9 1
2015–16 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Gunggung 9 1 0 0 0 0 0 0 9 1 0 0
Gunggung sasuwéné karir 54 10 0 0 2 0 0 0 2 0 58 10

PangalembanaBesut

Heart of MidlothianBesut

  • Kajuwaran Sekotlan 2014-2015

RujukanBesut

  1. a b c "Kenny Anderson: Semi-Scot with class of Dutch". www.scotsman.com (in Inggris). Retrieved 2020-01-18.
  2. "Selectie & Staf - Eerste elftal - RKC Waalwijk". web.archive.org. 2015-08-26. Retrieved 2020-01-18.
  3. "Privacy settings". myprivacy.dpgmedia.net. Retrieved 2020-01-18.
  4. "Privacy settings". myprivacy.dpgmedia.net. Retrieved 2020-01-18.
  5. "Nieuws - Business - RKC Waalwijk". web.archive.org. 2015-08-26. Retrieved 2020-01-18.
  6. "Privacy settings". myprivacy.dpgmedia.net. Retrieved 2020-01-18.
  7. "Anderson leidt RKC in Den Haag naar eerste uitzege". Retrieved 2020-01-18.
  8. "Privacy settings". myprivacy.dpgmedia.net. Retrieved 2020-01-18.
  9. "Privacy settings". myprivacy.dpgmedia.net. Retrieved 2020-01-18.
  10. "Privacy settings". myprivacy.dpgmedia.net. Retrieved 2020-01-18.
  11. "Privacy settings". myprivacy.dpgmedia.net. Retrieved 2020-01-18.
  12. "Privacyinstellingen op VI.nl". www.vi.nl. Retrieved 2020-01-18.
  13. "Kenny comes on board". Hearts FC. 2015-02-15. Retrieved 2020-01-18.
  14. "Livingston 2-3 Heart of Midlothian" (in Inggris). 2015-02-07. Retrieved 2020-01-18.
  15. "Heart of Midlothian 2-2 Rangers" (in Inggris). 2015-05-02. Retrieved 2020-01-18.
  16. "Kenny Anderson determined to make his mark at Hearts". Edinburgh Evening News. 2015-07-04. Retrieved 2020-01-18.
  17. "Kenny Anderson: Midfielder leaves Hearts by mutual consent" (in Inggris). 2016-01-06. Retrieved 2020-01-18.
  18. "Dutchman Kenny Anderson is a proud Arab at Hearts - Evening Telegraph". web.archive.org. 2015-08-26. Retrieved 2020-01-18.
  19. "Netherlands - K. Anderson - Profile with news, career statistics and history - Soccerway". int.soccerway.com. Retrieved 2020-01-18.