Kesultanan Makassar

Wangunan

Kesultanan Makassar iku kesultanan ingkang wonten Sulawesi sisih kilèn ingkang abad 16 ingkang awalipun taksih wonten karajan-karajan alit ingkang taksih tukaran.[1] wewengkon punika salajengipun didadoske satunggal inggih punika kerjaan kembar ya iku Karajan Gowa lan Karajan Tallo dados Kesultanan Makassar.[1]

Islam lan Berdirinya Kesultanan MakassarBesut

Awalipun upaya penyebaran agama Islam saking Jawa dateng Makassar boten akèh gawakne hasil.[1] Salajengipun usaha Sultan Baabullah saking Ternate seng dorong penguasa Gowa-Tallo supados Mlebet agama Islam.[1].[1]

Chatetan SikilBesut

  1. a b c d e Nino Oktorino,dkk (2009). Muatan Lokal Ensiklopedia Sajarah dan Budaya Sajarah Nasional Indonesia. Jakarta: Lentera Abadi. k. 84. ISBN 9789793535487.