Kethokan kuku

A kethok kuku (uga disebut Lakers kuku, a trimmer kuku, mesin kanggo motong kuku utawa jinis nipper) punika alat tangan digunakake kanggo Potong fingernails, toenails lan hangnails .

Ditemokake dening Phillip Farmilo. Macem-macem gunting kuku; clipper ing sisih kiwa ana ing gaya plier ; gunting tengah lan tengen ana ing gaya tuas senyawa
Levers of a compound-lever clipper; purple triangles denote the fulcra
Levers of a compound-lever clipper; purple triangles denote the fulcra