Kindu iku kutha ing Républik Dhémokratik Kongo lan wujud kutha krajan saka provinsi Maniema. Kutha iki duwé populasi watara 200.000 sing ndunungi lan ana ing kiwa-tengené Kali Kongo ing kadhuwuran watara 500 mèter, lan ana ing 400 km ing sisih kulon Bukavu, kutha krajan provinsi Sud-Kivu.

Lokasi Kindu, kutha krajan Provinsi Maniema ing Républik Dhémokratik Kongo

Kindu kagandhèng lumantar sepur menyang kutha-kutha Kalemie, Kamina lan Kananga. Kindu uga duwé sawijining lapangan udara kanthi dawa landhesan 2.200 mèter. Dalan-dalan ing provinsi Maniema akèh-akèhé durung rata lan kahanané ala.

Kutha iki wujud punjer sing wigati kanggo pangadolan gadhing, emas, lan batur tukon suwéné abad angka 19. Para pedagang batur tukon saka Arab-Swahili wiwit dagang ing kéné wiwit taun 1860 lan ngirimaké dagangané liwat dalan dharat menyang Zanzibar. Lambang-lambang kabudayan Islam lan Swahili tansaya katon ing Kindu.

Akèh-akèhé barang sing dikirimaké menyang kutha iki teka saka kutha-kutha Goma, Bukavu, lan Kinshasa liwat jalur udara.

Kindu ana ing 2°57´S, 25°55´E ing kadhuwuran watara 1500 kaki ing sandhuwuré lumahing laut.

Uga delengenBesut


Cithakan:Républik Dhémokratik Kongo-geo-stub