King's College London

King's College London iku pawiyatan luhur sing ana ing kutha London Inggris lan dadi salah siji universitas sing paling tuwa nomer 4 ing negara Inggris. Pawiyatan iki diadhegaké taun 1829 déning raja Inggris sing jenengé George IV lan para anggota geréja kutha London. nalika diwiwiti taun 1829 King's College London iku manggon ana ing geréja, banjur ing taun 1836 déning raja George IV di gawékaké bangunan déwé ing dalan gover kutha London.[4]

King's College London
Gambar:King's College London crest.png
King's College London logo.svg
Coat of arms
Jeneng latinCollegium Regale Londiniense[1]
Diadegaké1829 [2]
JenisPublic research university
MottoLatin: Sancte et Sapienter
Dana abadi£233.5 yuta (ing tanggal 31 Juli 2018)[3]
KonselorThe Princess Royal
(as Chancellor of the University of London)
KepalaEd Byrne
DékanRichard Burridge
Chairman of the CouncilLord Geidt
KampusUrban
LokasiLondon, Inggris
VisitorJustin Welby
(as Archbishop of Canterbury ex officio)
MaskotReggie the Lion
AfiliasiACU
EUA
Francis Crick Institute
Golden triangle
Guild of European Research-Intensive Universities
iCUBE
King's Health Partners
LSGL
MedCity
PLuS Alliance
RADA
Russell Group
SES
Thomas Young Centre
UNICA
University of London
Universities UK
Situs webwww.kcl.ac.uk

Ing taun 2019 iki King's College London dadi universitas nomer 33 sing paling misuwur ing saindenging donya[5], amarga kwalitas pawiyatan lan guru-guru utawa dhosèn sing ngulang ing universitas King's College pinter lan akèh penelitian sing kawentar. Keitung wis ana 12 profesor saka King's College sing diwènèhi hadiah Nobel ing maneka werna babagan.[6]

King duwèni gedung pawiyatan iku ana 5 yaiku: Kampus Strand sing bersejarah ing tengah Kutha London, telung kampus sisihé kali Thames (Guy's, St Thomas lan Waterloo) lan siji ing Denmark Hill ing sisih kidul kutha London. Ing taun 2018/201919, King`s College London ndarbèni penghasilan total $ 902,0 yuta, yaiku £ 194.7 yuta saka geran riset lan kontrak.Amarga Iku King`s College London minangka Universitas nomer 12 paling gedhe ing Inggris kanthi total pendhaptarn lan penghasilan nomer papat sing paling gedhe ing Inggris, lan paling gedhe ing London. Kagiyatan akademik diatur dadi sangang fakultas, sing dipérang dadi pirang-pirang departemen, pusat, lan bagean riset.[7]

Minangka anggota organisasi akademisi kalebu Asosiasi Universitas Commonwealth, Paguyuban Universitas Eropa, lan Grup Russell. King`s College London minangka papan kanggo enem pusat Dewan Penelitian Kedokteran lan minangka anggota pendiri pusat ilmu kesehatan akademik King's Health Partners, Francis Crick Institute lan MedCity. Pusat penelitian iki dadi pusat Eropa paling gedhe kanggo piwulang medis lulusan lan siswa lulusan lan riset biomedis, kanthi jumlah siswa, lan kalebu sekolah perawatan pertama ing jagad, Fakultas Perawat dan Bidang Perawatan Florence Nightingale.[8]

SajarahBesut

King's College, sing dijenengi kanggo nuduhaké pasumbangé Raja George IV, pawiyatan iki diadegaké ing taun 1829 kanggo nanggepi kontroversi teologi sing ngubengi "London University" (sing mengko dadi Universitas College, London) ing taun 1826. London University diadegaké karo panyengkuyung Utilitarians, Yahudi lan Nonconformists, minangka cikal bakalé institusi sekuler, tujuane kanggo ngajar kawula muda saka wong sugih sing umuré antarane umur 15 utawa 16 tekan 20 taun. Kampus iki diwenehi jeneng jejulukan kanthi, "pawiyatan tanpa gusti (dewa) ing Gower Street".[7]

King`s College London iki diadegaké minangka asil saka sipat religius lan sosial sing ngrembaka ing Universitas Oxford lan Cambridge, amarga sing pikolèh pawiyatan namung anak-anake wong Anglicans sing sugih. Sipat sekuler saka Universitas London ora disenengi déning para panggedhé krajan Inggris, Dadi, nggawe institusi saingan nggambarake sipat ora sarujuké kanggo negesake nilai-nilai pendidikané para panggedhe krajan Inggris. Tujuan sing luwih ambané yaiku King`s College London minangka salah sawijining papan pawiyatan sing wiwitan abad kasongolas minangka akibaté saka Revolusi Industri lan owah-owahan sosial sing gedhe ing Inggris sawise Perang Napoleon.[9]

Kampus StrandBesut

Kampus Strand minangka kampus sing di adegaké déning raja lan mapan ing dalan Strand Westminster, kutha London cedhaké kali Thames. Kampus iki asliné kalebu Bangunan raja sing dirancang dening Sir Robert Smirke, wiwit Perang Donya II kampus Strand lan Macadam dadi omah saka siswa kampus Strand lan dijenengi jeneng raja minangks alumnus sing jenengé Sir Ivison Macadam, Presiden pisanan Klompok Siswa Nasional. Strand Kampus nduwe fakultas seni lan ilmu, kalebu fakultas Kesenian & Kemanusiaan, Hukum, Bisnis, Ilmu Sosial & Dasar Umum lan Ilmu Pengetahuan Alam & Matematika (biyen, Ilmu & Ilmu Fisik).[9]

Alumni sing MisuwurBesut

Alumni sing misuwur ing ilmu ilmiah kalebu Nobel yaiku Peter Higgs (Fisika), Michael Levitt (Kimia), Max Theiler (Kedokteran) lan Sir Frederick Hopkins (Kedokteran); polymath Sir Francis Galton; Raymond Gosling sing nemokaké Photograph 51 minangka bukti kuat kanggo ngenali struktur DNA; panemu kawontenan Hepatitis C lan genat Hepatitis D Michael Houghton lan Qui-Lim Choo; pionir ing pembuahan in-vitro (IVF) Patrick Steptoe; perintis kloning mamalia Keith Campbell; patologi Thomas Hodgkin; panemu ilmu filsafat hospis modern Dame Cicely Saunders; ahli botani David Bellamy; Sir Richard Doll; Anthony Pawson; Michael Fisher (Fisika) lan Sir James Gowans (Kedokteran); Pemenang Lasker Award John Hughes; Pemenang Penghargaan Internasional Gairdner Yayasan R. John Ellis; Peneliti Beriberi Takaki Kanehiro; panemu Kerosene Abraham Pineo Gesner; panemu Seismometer John Milne, lan paling ora ana 111 Fellows of the Royal Society.

Alumni sing misuwur ing puisi lan literatur kalebu puisi John Keats (Rumah Sakit Guy), Sir WS Gilbert, lan panulis Thomas Hardy, Sir Arthur C. Clarke, Virginia Woolf, Alain de Botton, Sir Michael Morpurgo, W. Somerset Maugham , Charles Kingsley, CS Forester, John Ruskin, Hall Radclyffe, Susan Hill, Hanif Kureishi, Maureen Duffy, Khushwant Singh, Sir Leslie Stephen lan pemenang Hadiah Booker Anita Brookner.

RujukanBesut

  1. https://www.academia.edu/3066617/The_memorial_inscription_to_Joseph_Anstice
  2. "Our history". King's College London Faculty of Life Sciences and Medicine. Retrieved 13 February 2016.
  3. "Financial Statements for the year to 31 July 2018" (PDF). King's College London. Retrieved 15 December 2018.
  4. "King's College London - About King's". www.kcl.ac.uk. Retrieved 2019-12-17.
  5. "King's College London". Top Universities (in Inggris). 2015-07-16. Retrieved 2019-12-17.
  6. "King's College London". University of London (in Inggris). Retrieved 2019-12-17.
  7. a b "A brief history". University of London. Retrieved 28 December 2019.
  8. "Royal Charter of King's College London" (PDF). King's College London. 2009. Retrieved 28 December 2019.
  9. a b King's College London and Somerset House, King's College London, c. 1963, p. 2, retrieved 28 December 2019