Klorofil iku golongan pigmen fotosintesis kang ana ing tetuwuhan, nyerep cahya abang, biru lan ungu, sarta ngréflèksikaké cahya ijo kang njalari tetuwuhan olèh ciri wernané. Klorofil ana sajeroning kloroplas lan mupangataké cahya kang diserep minangka ènèrgi kanggo réaksi-réaksi cahya sajeroning prosès fotosintesis.

Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].

Klorofil A wujud salah siji wangun klorofil kang ana ing kabèh tetuwuhan autotrof. Klorofil B ana ing alga ijo (Chlorophyta) lan tetuwuhan dharat. Klorofil C ana ing alga coklat (Phaeophyta) sarta diatome (Bacillariophyta). Klorofil D ana ing alga abang (Rhadophyta).

Pirsanana uga Besut

Réferènsi Besut

  • Kamus Biologi Pérangan Fisiolog, panyunting Dr. Mien A. Rifai dkk, diterbitaké déning PT Rineka Cipta, Jakarta. taun 1996)