Komite Olimpiade Internasional

Komite Olimpiade Internasional (basa Inggris: International Olympic Committee/IOC) iku sawijining organisasi kang basisé ing Lausanne, Swiss, kang diadegaké déning Pierre de Coubertin taun 1894 kanggo nganakaké manèh Olimpiade Kuna kang dianakaké ing Yunani, lan nganakaké ajang ulah raga iki saben patang tahun sapisan.

IOC nampa dana pengoperasian liwat iklan lan memorabilia Olimpiadené, sarta liwat pangedolan hak liputan marang médhia massa wektu Olimpiade.

PrésidhènBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut