Komite Olimpiade Internasional

Komite Olimpiade Internasional (basa Inggris: International Olympic Committee/IOC) iku sawijining organisasi sing basisé ing Lausanne, Swiss, sing diadegaké déning Pierre de Coubertin taun 1894 kanggo nganakaké manèh Olimpiade Kuna sing dianakaké ing Yunani, lan nganakaké ajang ulah raga iki saben patang tahun sepisan.

IOC nampa dana pengoperasian liwat iklan lan memorabilia Olimpiadené, sarta liwat pangedolan hak liputan marang media massa wektu Olimpiade.

PrésidhènBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut